Tagliatelle alla carbonara
4 personen
300g tagliatelle
2 el olijfolie
300g bakbacon, in reepjes
5 eierdooiers, losgeklopt
125 ml slagroom
50g geraspte pittige kaas, bv grana padano
25g roomboter in stukje
½ zakje verse peterselie (à 30gr) fijngesneden
Versgemalen peper en zeezout
Kook de tagliatelle vlg de aanwijzing op de verpakking beetgaar
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de baconreepjes bruin en knapperig
Klop intussen de dooiers los met de slagroom en de helft van de geraspte kaas
Giet de pasta af. Draai het vuur uit onder de bacon en roer het roommengsel erdoor.
Doe de warme tagliatelle erbij en schep voorzichtig om, zodat het roommengsel rond alle slierten stolt
Roer vervolgens de klontjes boter erdoor.
Bestrooi het gerecht met de peterselie en de rest van de kaas
Breng het geheel op smaak met grof gemalen peper en zeezout.