Tagliatelle alla carbonara

4 personen

 

300g tagliatelle

2 el olijfolie

300g bakbacon, in reepjes

5 eierdooiers, losgeklopt

125 ml slagroom

50g geraspte pittige kaas, bv grana padano

25g roomboter in stukje

½ zakje verse peterselie (à 30gr) fijngesneden

Versgemalen peper en zeezout

 

 

Kook de tagliatelle vlg de aanwijzing op de verpakking beetgaar

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de baconreepjes bruin en knapperig

Klop intussen de dooiers los met de slagroom en de helft van de geraspte kaas

Giet de pasta af. Draai het vuur uit onder de bacon en roer het roommengsel erdoor.

Doe de warme tagliatelle erbij en schep voorzichtig om, zodat het roommengsel rond alle slierten stolt

Roer vervolgens de klontjes boter erdoor.

Bestrooi het gerecht met de peterselie en de rest van de kaas

Breng het geheel op smaak met grof gemalen peper en zeezout.