Zomerpasta uit de oven
4 personen
350g strikjesmacaroni
1 pasta-bouillonblokje
1 prei, in halve ringen
2 el kruidenboter
150g diepvriesdoperwten
200g ham, dikke plak, in blokjes
klein potje Ital.kruidensaus
2 vleestomaten, in plakken
peper en zout
100g bakbacon, in reepjes
1 bolletje Mozzarella
Pasta in ruim water met het bouillonblokje beetgaar koken.
Laten uitlekken en warmhouden.
Prei in de boter ca 3 min omscheppend bakken, doperwten toevoegen.
Blokjes ham erbij en de kruidensaus, goed doorwarmen.
Op smaak brengen met peper en zout.
De pasta in een ingevette ovenschaal scheppen.
Tomaten in plakken snijden en erop verdelen.
Saus erop schenken en bacon erover verdelen.
De mozzarella in reepjes snijden en op de bacon leggen.
Onder een hete grill goudbruin laten kleuren.