Zomerpasta uit de oven

4 personen

 

350g strikjesmacaroni           

1 pasta-bouillonblokje   

1 prei, in halve ringen              

2 el kruidenboter                       

150g diepvriesdoperwten                   

200g ham, dikke plak, in blokjes             

klein potje Ital.kruidensaus            

2 vleestomaten, in plakken                    

peper en zout               

100g bakbacon, in reepjes         

1 bolletje Mozzarella       

 

 

Pasta in ruim water met het bouillonblokje beetgaar koken.           

Laten uitlekken en warmhouden.           

Prei in de boter ca 3 min omscheppend bakken, doperwten toevoegen.       

Blokjes ham erbij en de kruidensaus, goed doorwarmen.    

Op smaak brengen met peper en zout.  

De pasta in een ingevette ovenschaal scheppen.

Tomaten in plakken snijden en erop verdelen.          

Saus erop schenken en bacon erover verdelen.          

De mozzarella in reepjes snijden en op de bacon leggen.

Onder een hete grill goudbruin laten kleuren.