Gebraden konijn                          

3 a 4 personen

 

1 wild konijn, ca. 1 kg           

zout en witte peper               

2 el bloem, gezeefd           

80 gr boter                   

ca 100g vet spek, plakjes               

2 takjes verse tijm                 

2 dl wildfond                 

1,25 dl slagroom                       

1 el franse mosterd                       

1 el peterselie  

 

 

Maak het konijn droog en wrijf het in met peper en zout.

Bestuif het aan alle kanten met bloem. 

Laat de boter in een braadpan of ovenschotel verhitten.          

Braad het konijn snel lekker bruin aan.     

Beleg het dan met de plakjes vet spek en leg de takjes tijm ernaast.           

Plaats de schaal iets onder het midden in een voorverwarmde oven van 160 graden, braadtijd 2 uur.

 

Keer het na 3 kwartier en leg de spekplakjes er weer bovenop.          

Bedruip het elk kwartier met de braadboter.      

Verpak het na het braden in alu-folie en laat het 20 min rusten.

           

Verwijder de braadboter op 2 el na.   

Roer met 1 dl kokend water de aanzetsels los. 

Schenk het door een zeefje in een pannetje, doe de fond en room erbij.       

Laat alles koken tot een lichtgebonden saus is ontstaan.         

Roer de mosterd en de peterselie door de saus.   

Voeg, naar smaak, eventueel peper en zout toe.