Konijnenboutjes met bier-mosterdsaus              

4 personen

 

4 konijnenbouten 

peper en zout               

125g boter                   

2 uien fijngesneden                 

3 el zaanse mosterd                       

60g bloem                    

1 flesje bruin bier                 

5 dl vleesfond (pot)                

1 laurierblaadje

4 kruidnagels             

4 jeneverbessen           

 

 

Oven voorverwarmen op180 gr.of pan op klein vuur zetten.        

Konijn bestrooien met peper en zout. 

In gietijzeren panbraadpan 100g boter verhitten en konijn bruin bakken.

Uit pan nemen en in zelfde vetrest van boter verhitten en ui 3 min bakken.     

Bloem erover strooien en ca 2 min meebakken.           

Bier en fond erbij schenken. 

Mosterd erdoor roeren.

Konijn terug in pan leggen en laurierblad met kruidnagels eringestoken erbij leggen.     

Vocht aanvullen met water tot konijn onderstaat.      

Afgedekt in midden van oven in ca 3 uur gaarstoven. (of op kleine pit)     

Eventueel vocht bijbinden met maizena, naar eigen inzicht.