Konijn met schelpen                      

4 personen

 

flinke scheut olijfolie 

1 konijn, in stukken, graag + lever 

1 dikke plak rauwe ham in stukjes

100gr chorizo, plak in stukjes  

3 tenen knoflook, zeer fijn gehakt        

1 ui, fijngehakt  

salie en rozemarijn, gesnipperd                   

1 glaasje rode wijn                 

scheut cognac             

500g gezeefde tomaten           

peper en zout   

lepeltje honing  

250g venusschelpen 

250g gamba's of langoustines    

gehakte peterselie (garnering)       

 

 

Verhit de olijfolie en braad het konijn goed aan.           

Knoflook en ui erbij en even laten meebakken.     

Ham, chorizo, levertje, salie en rozemarijn erbij en roer om.      

Wijn en cognac erbij en alles ca 1 uur met deksel op pan laten sudderen.

           

Vlak voor opdienen gamba's en schelpen toevoegen.

Ze moeten onderstaan in sausvocht.

Zonder deksel paar min goed laten doorkoken.           

Vlak voor opdienen bestrooien met peterselie.                    

 

Serveren met frisse salade met rijst of met gesmoorde vemkeltjes.