Konijn op z'n Frans                   

4 personen

 

1 of 2 konijnen in stukken        

200 mager rookspek (blokjes)          

250g kleingesnipperde ui                 

2 bakjes champignons               

ca 20 zilveruitjes                       

½ l witte wijn                

peper en zout               

bouquet garni               

1 el bloem                    

1 el mosterd     

¼ dl slagroom  

 

 

Stukken konijn in braadpan bruinbakken en uit de pan nemen.

Spek bruin en knapperig bakken, dan de uien meebakken en op het laatst de heelgehouden. Champignons en de zilveruitjes.

Hierbij de wijn schenken, peper en zout en in een builtje gebonden: peterselie, laurierblaadje, paar kruidnageltjes, wat jeneverbessen en ietsje tijm.   

Stukken konijn terug in de pan leggen en alles ca 1½ u laten sudderen.        

Het vocht binden met een papje van 1 el bloem, 1 el mosterd en slagroom.