Hertenstoof met uienpuree

 

500g hertengoulash

1 potje zilveruitjes

1 dl witte wijn

2 dl rode wijn

5dl runderbouillon

3 el tomatenpuree

200g wortel, in stukjes

3 grote uien, in halve ringen

4 middelgrote gekookte aardappels

2 tenen knoflook, fijngehakt

2 laurierblaadjes

10 takjes peterselie

1 el suiker

1½ dl volle melk

100g boter olijfolie

Peper en zout

 

 

Smelt 2 el olie en 50g boter en bak het vlees aan en bestrooi met peper en zout.

Karameliseer met 1 el suiker.

Voeg de tomatenpuree en de zilveruitjes toe en blus af met de rode wijn en de bouillon.

Breng het aan de kook en draai dan het vuur laag

Voeg de wortel, knoflook, peterselie en laurierblaadjes toe, plaats het deksel en laat 3 uur sudderen op laag vuur.

Laat het daarna eventueel nog op hoog vuur inkoken tot sausdikte en breng op smaak met zout en peper.

 

Fruit de uiringen in 4 el olie in een hapjespan.

Blus af met de witte wijn en laat het tot de helft inkoken.

Voeg de onderwijl gekookte en uitgestoomde aardappels toe, samen met 50g boter en de melk.

Neem de pan van het vuur en stamp alles fijn en tot puree.

Breng op smaak met peper en zout.

Roer er eventueel nog een eetlepel scherpe mosterd door.