Gegratineerde hertenbiefstuk met Gorgonzola en champignons

 

0,3 l rode wijn

150 ml onverdunde runderfond uit pot

Peterselie

4 hertenbiefstukjes à ca 125g

50g roomboter

100g gorgonzola, in plakjes

250g kastanjechampignons, in vieren

100g shiitakes, gehalveerd

1 el citroensap

 

 

In een pan de wijn en bouillon met 3 takjes peterselie op hoog tot een derde inkoken.

Het vlees kruiden met peper en zout en in een koekenpan met 25g boter op hoog vuur in 3 – 4 min mooi bruin bakken.

De biefstukken in een lage ovenschaal leggen met de gorgonzola erboven op.

De kaas onder een hete ovengrill in 3 – 4 min laten smelten.

Het ingekookte vocht door het bakvet van de biefstuk roeren en inkoken tot een jus.

De champignons in 25g boter op hoog vuur bruin bakken en het citroensap met 2 el fijngehakte peterselie erdoor scheppen.

Serveer de biefstukken met de jus en champignons op warme borden.

 

Lekker met haricots verts in spek en gebakken aardappelkroketjes.