Vlaams konijn in bier gestoofd                      

4 personen

 

4 konijnenbouten 

2 flesjes donker bier                 

3 el wijnazijn                

2 laurierblaadjes                       

peper en zout               

2 uien, gesnipperd                   

100g gerookte spekblokjes                 

50g boter                     

3 plakjes ontbijtkoek                   

1/4 ltr slagroom

 

 

Giet het bier en azijn in een kom en de laurierblaadjes erbij.    

Laat de bouten ca 5 à 6 uur marineren.

           

Haal ze uit de marinade, dep ze droog en bestrooi ze met peper en zout.  

Doe de spekblokjes met de uien in een braadpan en bak ze ca 10 min.   

Schep dan het mengsel uit de pan en verhit de boter er dan in. 

Braad de bouten in enkele minuten rondom lichtbruin.         

Zet de vlam wat kleiner en doe het spek met uien weer erbij. 

Voeg de marinade toe en laat het in ca 45 min zachtjes gaar stoven.

           

Doe er na een half uur de verkruimelde ontbijtkoek bij.  

Verwijder de laurierblaadjes en roer tenslotte de room erdoor.

Breng de saus op smaak met peper en zout.              

 

Lekker met rode kool en aardappelpuree of gekookte aardappelen.