Gestoofd konijn                          

4 personen

 

2 rode uien       

2 tenen knoflook           

1 konijn in stukken                       

2 el pittige mosterd                       

100g boter                   

3 el olijfolie                   

zout                

4 dl vleesfond of -bouillon                       

1 dl witte wijn               

4 - 5 takjes tijm

3 - 4 takjes rozemarijn        

 

 

Snij de uien in dunne partjes en de knoflook in dunne plakjes.  

Bestrijk de stukken konijn met mosterd.   

Verhit de boter met olie in een braadpan en braad het konijn in gedeelten op hoog vuur rondom lekker aan.     

Leg de stukken op een bord en strooi er zout over.    

Fruit de ui en knoflook even in het bakvet aan.

Roer de rest van de mosterd erdoor en bak het geheel nog een minuutje.   

Dan de fond, de wijn en de helft van de kruiden erbij.    

Aan de kook brengen en dan het konijn erbij. 

Zachtjes gaarstoven met deksel schuin in ca 1 uur.

           

Hak rest van tijm en rozemarijn fijn.  

Konijn uit pan halen en in een warme pan leggen.

Ui en knoflook uitscheppen en bij konijn leggen.

Kook het vocht op hoog vuur in tot licht gebonden jus.  

Haal de takjes kruiden eruit en roer de fijngehakte kruiden door de jus.      

Schenk de jus over het konijn.             

 

Lekker met beetgaar gekookte spruitjes en romige aardappelpuree.