Gegratineerde hertenbiefstuk met Gorgonzola en champignons
0,3 l rode wijn
150 ml onverdunde runderfond uit pot
Peterselie
4 hertenbiefstukjes à ca 125g
50g roomboter
100g gorgonzola, in plakjes
250g kastanjechampignons, in vieren
100g shiitakes, gehalveerd
1 el citroensap
In een pan de wijn en bouillon met 3 takjes peterselie op hoog tot een derde inkoken.
Het vlees kruiden met peper en zout en in een koekenpan met 25g boter op hoog vuur in 3 – 4 min mooi bruin bakken.
De biefstukken in een lage ovenschaal leggen met de gorgonzola erboven op.
De kaas onder een hete ovengrill in 3 – 4 min laten smelten.
Het ingekookte vocht door het bakvet van de biefstuk roeren en inkoken tot een jus.
De champignons in 25g boter op hoog vuur bruin bakken en het citroensap met 2 el fijngehakte peterselie erdoor scheppen.
Serveer de biefstukken met de jus en champignons op warme borden.
Lekker met haricots verts in spek en gebakken aardappelkroketjes.