Gestoofd konijn met uiensaus

 

750g konijndelen

1 bakje champignons

Zout en peper

50g boter

50g gerookte spekblokjes

1 ½ dl witte wijn

1 zakje uiensaus (Knorr/Maggy)

1 dl melk

 

De champignons schoonmaken en de grote exemplaren halveren.

Konijn inwrijven met peper en zout

In braadpan de boter verhitten en het konijn rondom lichtbruin bakken.

De spekblokjes gelijk meebakken.

De wijn toevoegen, deksel op de pan en een half uur stoven.

De stukken af en toe draaien.

Champignons de laatste 10 min meestoven.

Vlees uit de pan halen.

Sauspoeder met melk losroeren en door het stoofvocht.

Aan de kook brengen en 2 min zachtjes laten koken.

Vlees in de saus terugleggen.

Gerecht eventueel met nog wat peper op smaak brengen.

 

Lekker met gekookte aardappeltjes en rode kool met appeltjes.