Gestoofd konijn met uiensaus
750g konijndelen
1 bakje champignons
Zout en peper
50g boter
50g gerookte spekblokjes
1 ½ dl witte wijn
1 zakje uiensaus (Knorr/Maggy)
1 dl melk
De champignons schoonmaken en de grote exemplaren halveren.
Konijn inwrijven met peper en zout
In braadpan de boter verhitten en het konijn rondom lichtbruin bakken.
De spekblokjes gelijk meebakken.
De wijn toevoegen, deksel op de pan en een half uur stoven.
De stukken af en toe draaien.
Champignons de laatste 10 min meestoven.
Vlees uit de pan halen.
Sauspoeder met melk losroeren en door het stoofvocht.
Aan de kook brengen en 2 min zachtjes laten koken.
Vlees in de saus terugleggen.
Gerecht eventueel met nog wat peper op smaak brengen.
Lekker met gekookte aardappeltjes en rode kool met appeltjes.