Gestoofde hazenboutjes met spekjes en paddestoelen
4 personen
1200 gr hazenvoorbouten
peper en zout
3 eetl bloem
1 ui
70 gr boter
75 magere spekreepjes
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
1 pot wildfond
1½ dl rode port
4 plakjes ontbijtkoek
2 bakjes gemengde paddestoelen
6 takjes tijm
keukenpapier
Hazenboutjes afspoelen en droogdeppen met keukenpapier.
Bestrooien met peper en zout en 1 eetl bloem.
Ui pellen en fijnsnipperen.
In braadpan 50 gr boter verhitten en boutjes in porties in ca 10 min rondom bruinbakken en dan uit pan nemen.
Spekjes en ui in bakvet ca 3 min zachtjes bruin bakken.
Fond en port erbij schenken en mengsel al roerend aan de kook brengen.
Ontbijtkoek in blokjes en met hazeboutjes in de pan doen.
Boutjes afgedekt in ca 2 uur zachtjes gaarstoven, af en toe keren.