Hazenbout met ui, gestoofd in rode wijn
750g hazenbouten.
2 dl krachtige runderbouillon
Olijfolie
Zonnebloemolie
3 el suiker
1 dl rode port
2 dl rode wijn
400g rode uien, in halve ringen
4 aardappels, ongeschild maar schoongeboend.
2 tenen knoflook, gesnipperd
Peper en zout
1 el gehakte rozemarijn.
Verhit 4 el olie en fruit hierin de rode ui 2 min aan.
Voeg 2, in partjes gesneden aardappels en de helft van de knoflook toe en bak deze 1 min mee.
Voeg de suiker, port en wijn toe en laat alles inkoken tot de helft.
Doe de runderbouillon en de helft van de rozemarijn erbij en breng alles op smaak met peper en zout.
Bestrooi de hazenboutjes met peper en zout.
Verhit in een pan 2 el zonnebloemolie en bak de bouten aan weerszijden goed aan en laat ze 10 minop halfhoog vuur garen.
Leg de bouten in een ovenschaal, samen met de overige ingrediënten en zet ze 2 uur in een voorverwarmde oven van 170 gC.
Snij intussen de andere twee aardappels in plakjes en leg deze in een kleine ovenschaal.
Besprenkel ze met olijfolie enn bestrooi ze met zout, peper, rozemarijn en knoflook.
Zet ze de laatste 20 min naast de hazenbouten in de oven (170 gC)
Serveer de bouten met de saus en de aardappelen uit de oven.
Lekker met rode kool en roergebakken spruitjes.