Hazenpeper
4 personen
600g haaspoulet
3 dl rode wijn
3 kruidnagels
1 el italiaanse kruiden
2 laurierblaadjes
2 uien
3 tenen knoflook
1 rode spaanse peper
100g boter of margarine
50g spekreepjes
75g bloem
1 el tomatenpuree
4 dl wildfond of vleesbouillon
2 el cognac
peper en zout
Vlees in kom en wijn erover, kruiden kruidnagels en blaadjes erdoor.
In koelkast afgedekt 3 u marineren, dan laten chambreren.
Pel en snipper de uien en de knoflook, zaadjes uit peper en fijnsnijden.
Boter in braadpan verhitten en spekreepjes 2 min braden.
Vlees uit marinade en droogdeppen en bij spek rondom bruin bakken.
Bak de ui, knoflook en peper ca 2 min zachtjes mee.
Schep het vleesmengsel met de schuimspaan op een bord.
Roer bloem en tomatenpuree door bakvet en bak alles ca 2 min.
Voeg al roeren scheutje voor scheut marinade en fond toe.
Blijf roeren tot gladde saus ontstaat en schep vleesmengsel erdoor.
Stoof het vlees met deksel schuin op de pan in ca 1 uur heel zachtjes gaar (vlamverdeler).
Roer de cognac erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Eventueel bijbinden met maizena of allesbinder.