Hazenpeper van tante Truus
2 mooie achterbouten
50g roomboter
2 laurierblaadjes
1 winterwortel, kleingesneden
1 ui, in kleine stukken
1 vleesbouillonblokje
Halve fles rode wijn
Pittige mosterda
Bloem
Peper en zout
Maak een marinade van de rode wijn, 2 dl water waarin opgelost het vleesbouillonblokje, de laurierblaadjes, winterworte, ui, plus peper en zout.
Leg de bouten erin en laat dit afgedekt 24 uur staan (koelkast).
Haal de bouten uit de marinade (marinade bewaren) en droog ze goed af.
Smeer ze rondom goed is met mosterd en braad ze in de boter lekker bruin.
Doe dan zoveel marinade mèt groenten erbij, tot de bouten goed onderstaan.
Net zolang laten stoven tot het vlees gemakkelijk loskomt van de botjes.
De botten eruit halen en het vlees kleinsnijden.
De saus binden met bloem of allesbinder.op smaak brengen met peper en zout.
Vlees terug in de pan nog even verwarmen.
Lekker met puree, rode kool en appelmoes met preiselbeeren.