Hazenrug met kaneelsaus                  

2 personen

 

1 hazenrug       

50 gr boter       

keukenpapier   

mespunt gemalen kardamom                   

mespunt gemalen kruidnagel                    

25 gr bloem                  

2dl wildfond                  

1 dl witte wijn (bv Gewurtstraminer)                      

halve theel kaneelpoeder   

2 eetl slagroom

peper en zout

6 plakjes ontbijtspek                   

 

 

Oven voorverwarmen op 175 gr.        

Rug afspoelen en drogen.       

In pan boter verhitten en rug in ca 5 min rondom bruinbakken.    

Rug uit pan nemen en in braadslede leggen.

Peper en zout. 

Helft van bakvet erover scheppen en plakjes ontbijtspek erop leggen.

In midden v. D. Oven rug in ca 10 a 15 min rose bakken.    

Oven uit en rug 5 min laten rusten in de oven.   

Door rest van bakvet kardemom en kruinagel roeren.           

Bloem toevoegen, gladroeren en ca 1 min laten pruttelen.         

Al roerend fond en wijn toevoegen en aan de kook brengen.          

Blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.  

Op smaak maken met kaneel en slagroom.        

Filets van rug lossnijden, ook de smalle reepjes aan onderkant.       

In dunne plakjes snijden en op warme schaal leggen.

Uitgelopen vleessap door saus roeren, deel over vlees verdelen.                      

 

Serveren met puree, spruitjes en gepocheerde appels, gevuld met cranberry.