Konijn in het zuur

 

Eén dag van tevoren klaar maken!

 

1 kg konijndelen

azijn

3 laurierblaadjes

10 kruidnagels

Suiker

4 sjalotjes, fijngesnipperd

2 el rinse appelstroop

 

 

 

Zet het konijn in een kom een half uur onder water uitwateren.

Laat het in een vergiet uitlekken.

Leg het dan weer in een kom en overgiet het met de azijn en vul met water bij tot het onderstaat.

Gebruik half tot 2/3 azijn en de rest water.

Laat het ca één dag marineren.

 

Laat het vlees goed uitlekken, droog het af en bestrooi het met zout.

Bak de stukken lekker bruin in boter in een flinke braadpan.

Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en sjalotjes erbij en laat alles lekker 3 uur sudderen.

Tijdens het sudderen 1 of 2 el suiker en 2 el rinse appelstroop erbij doen.

Het vocht eventueel binden.