Konijn in 't zoer (Konijn in 't zuur)
4 personen
Maastrichts recept
2 uien
1 dl azijn
6 kruidnagels
2 laurierblaadjes
2 tl zout
1 konijn, in delen
50g boter
2 plakjes peperkoek
2 5 el suiker
el appelstroop
2 el rode wijn
allesbinder
keukenpapier
Uien pellen en in ringen snijden.
In grote kom ui, azijn, kruidnagels, laurier, zout en 5 dl water mengen.
Konijn erdoor scheppen en afgedekt 24uur in koelkast laten staan.
Konijn droogdeppen met keukenpapier.
In braadpan boter verhitten en konijndelen rondom bruinbakken.
Marinade ongezeefd toevoegen en aan de kook brengen.
Peperkoek, stroop en suiker erbij en op laag vuur in ca 1 u gaar braden.
Laatste 15 min van braadtijd deksel eraf, zodat saus kan indikken.
Konijn op voorverwarmde schaal leggen.
Saus boven andere pan zeven en wijn erbij schenken.
Saus aan de kook brengen en op hoog vuur laten indikken.
Eventueel bijbinden met allesbinder.
Serveren met gekookte aardappelen en rode kool met appeltjes.