Konijn in wijn gestoofd
4 personen
1 konijn in stukken
25g boter
150gr mager rookspek in blokjes
2 el bloem
kwart ltr bouillon
kwart ltr rode wijn
enkele peperkorrels
2 laurierblaadjes
takje tijm
takje peterselie
10 kleine uitjes, gehalveerd
2 el suiker
Het rookspek in de boter uitbakken en uit de pan nemen
In het spekvet de stukken konijn rondom bruin bakken in ca 15 min
De bloem erover strooien en de bouillon en de wijn erbij schenken
Het spek terugscheppen, peperkorrels, laurier, tijm en peterselie erbij
Nog 15 min laten stoven
In een tweede pan de gehalveerde uitjes in wat olie fruiten
Er 2 el suiker over strooien en de uien laten kleuren
Bij de konijnendelen scheppen
Het uienvet met wat water losroeren en zeven
Uien en konijn op een warme schaal warmhouden
Het konijnenvocht ook zeven, uienvocht erbij roeren en op hoog vuur inkoken tot jus.
Eventeel iets bijbinden.