Konijn met bier en salie
4 personen
150 gedroogde witte bonen
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 zakje verse salie
1 heel konijn (of bouten)
peper en zout
2 eetl olijfolie
1 takje rozemarijn
2 laurierblaadjes
1 flesje witbier
1 takje tijm
1 kruidnagel
1 blikje tuinbonen (netto 20 g)
1 blikje velderwten (netto 200 g)
In kom met ruim water, witte bonen ca 8 uur weken.
Sjalot pellen en snipperen, knoflook pellen en fijnhakken.
Blaadjes salie van takjes plukken.
Konijndelen bestrooien met peper en zout.
In braadpan olie verhitten en konijn rondom bruinbraden.
Knoflook, 3 salietakjes (zonder blad), rozemarijn, 1 laurierblaadje en 2/3 deel van sjalot toevoegen en afgedekt ca 10 min stoven.
Bier en 2 dl water erover schenken en afgedekt op laag vuur in ca 1 uur gaar braden.
Intussen witte bonen afspoelen in koud water.
In pan met water, zoveel dat bonen net onder staan, zout, laurierblaadje, tijm, kruidnagel rest van sjalot in ca 50 min beetgaar koken.
Salieblaadjes fijnsnijden.
Konijn uit kookvocht nemen en vocht boven kom door zeef schenken.
Konijn terugdoen in pan.
Tuinbonen, velderwten, witte bonen, salieblaadjes en helft van kookvocht toevoegen en geheel goed doorwarmen.