Konijn met kruiden gestoofd                      

4 personen

 

1 (wild of tam) konijn in 6 stukken           

3 tenen knoflook           

4 el olijfolie       

6 blaadjes salie

1 takje tijm       

2 takjes rozemarijn        

2 laurierblaadjes                       

halve fles witte wijn                 

2 takjes basilicum                     

3 takjes platte peterselie         

1 takje dragon  

250 ml slagroom           

10 sprietjes bieslook           

peper en zout   

1 tl honing        

 

 

Plet de tenen knoflook met de platte kant van een mes.         

Doe knof met olie, salie, tijm, rozemarijn en laurier in een braadslee.        

Draai de stukken konijn erdoor en laat ca 1 ½ uur marineren bij kamertemperatuur.       

Verwarm oven voor op 175 graden en braad konijn ca 20 min.

           

Schenk de wijn langs de rand erbij en stoof in nog 30 min gaar.

           

Pluk de basilicum, peterselie en dragonblaadjes van de steeltjes en hak ze fijn.

Knip de bieslook fijn.      

Leg de stukken konijn in een ondiepe schaal en houd ze in uitgeschakelde oven warm.      

Zet braadslee op het vuur en roer de aanbaksels los.      

Roer de fijngehakte kruiden erdoor en warm het geheel even goed door.       

Zeef de jus boven een pan en roer de room erdoor. 

Kook het geheel op hoog vuur in tot een mooie saus ontstaat.  

Peper, zout en eventueel een lepeltje honing erdoor en schenk over het konijn. 

Strooi de bieslook erover.            

 

Lekker met tagliatelle en roergebakken groene kool.