Konijn met mosterd-roomsaus en dragon         

4 personen

 

1 konijn ( 1000 à 1200 gr)                       

40 gr boter                   

peper en zout               

2 eetl Dijon mosterd                       

250 ml droge witte wijn                     

mespunt gedroogde tijm             

1 dl slagroom               

1 volle eetl maizena                      

3 takjes dragon            

 

 

In braadpan boter verhitten en konijndelen rondom bruinbakken.    

Uit pan nemen en bestrooien met peper en zout en dun bestrijken met de mosterd.     

Wijn, tijm en rest van mosterd door bakboter roeren en aan kook brengen.  

Stukken konijn in pan doen en afgedekt in ca 1 a 1 1/2 uur gaar stoven. 

Slagroom door stoofvocht roeren en aan de kook brengen.          

Binden met de aangemaakte maizena.         

Saus op smaak brengen met zout, peper en mosterd.          

Dragon erboven fijnknippen.                              

 

Serveren met gekookte krielaardappeltjes en groene kool.