Konijn met schelpen
4 personen
flinke scheut olijfolie
1 konijn, in stukken, graag + lever
1 dikke plak rauwe ham in stukjes
100gr chorizo, plak in stukjes
3 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
1 ui, fijngehakt
salie en rozemarijn, gesnipperd
1 glaasje rode wijn
scheut cognac
500g gezeefde tomaten
peper en zout
lepeltje honing
250g venusschelpen
250g gamba's of langoustines
gehakte peterselie (garnering)
Verhit de olijfolie en braad het konijn goed aan.
Knoflook en ui erbij en even laten meebakken.
Ham, chorizo, levertje, salie en rozemarijn erbij en roer om.
Wijn en cognac erbij en alles ca 1 uur met deksel op pan laten sudderen.
Vlak voor opdienen gamba's en schelpen toevoegen.
Ze moeten onderstaan in sausvocht.
Zonder deksel paar min goed laten doorkoken.
Vlak voor opdienen bestrooien met peterselie.
Serveren met frisse salade met rijst of met gesmoorde vemkeltjes.