Stoofpotje van haas, aardappelen en appels
4 personen
2 achterpoten vd haas of 1 pond
restvlees
500g aardappelen
500g stevige zoete appels
½ knolselderij
1 dl bouillon of wildbouillon
30g roomboter
4 laurierbladeren
12 jeneverbessen
peper en zout
scheutje rode wijn
1 uitje
kaneelpoeder
geraspte kaas
Braad de poten aan in de boter, fruit de ui en doe dit bij het vlees.
Doe de jeneverbessen, laurier, peper en zout erbij.
Blus af met de bouillon en de rode wijn.
Laat alles op laag vuur goed gaar sudderen.
Schil de aardappelen, maak de knolselderij schoon en snij in stukjes.
Kook de aardappelen en knolselderij in één pan gaar.
Giet af en pureer alles met een mixer, doe er peper bij.
Schil de appel en laat ze even koken (moeten wel stevig blijven).
Gare vlees ontbotten, kleinsnijden en in in te koken vocht leggen.
Oven voorverwarmen op ca 175 gr.
Bodem van ovenschaal invetten.
Erop een dun laagje aardappelselderijpuree leggen.
Daarop een laagje vlees en een laagje in dunne schijfjes gesneden appel.
Hierop een flinke hoeveelheid kaneelpoeder strooien.
Doe dit nog enkele keren, indien mogelijk.
Dek af met laagje pureemet daarop paneermeel en geraspte kaas.
Schotel plm 35 min in oven, tot korstje lekker bruin is.