Wildragout
4 personen
500g wildragout vlees
2 uien
1 dl rode wijn
1 dl wijnazijn
1 laurierblaadje
1 tl tijm / oregano
1 winterwortel
1 steel prei
1 steek bleekselderij
2 el boter
2 tenen knoflook
2 tl honing
Vlees bestrooien met peper en zout.
Ui snipperen.
In kom doen: ¼ deel van ui, wijn, wijnazijn, 2 dl water, laurierblaadje, tijm en oregano.
Doorelkaar roeren en vlees erin leggen.
Minstens 8 uur afgedekt op koele plaats laten intrekken, af en toe omzetten.
Wortels schrappen en wassen en in reepjes snijden.
Prei en bleekselderij in stukken van 3 cm snijden en in vergiet wassen.
Vlees uit marinade nemen en droogdeppen, marinade bewaren.
In braadpan boter verhitten en vlees in ca 5 min rondom bruin bakken.
Rest van ui erbij en 2 min zachtjes meebakken.
Knoflook erboven uitpersen en honing erdoor roeren.
Marinade en 1 dl water erover schenken.
Deksel op pan en nog zacht 3 uur stoven tot alles goed gaar is.
Indien gewenst, saus tot gewenste dikte laten inkoken of bijbinden met maizena.
Serveren met aardappelpuree en rode kool.