Wildragout                

4 personen

 

500g wildragout vlees    

2 uien  

1 dl rode wijn    

1 dl wijnazijn                

1 laurierblaadje             

1 tl tijm / oregano                       

1 winterwortel               

1 steel prei                   

1 steek bleekselderij                 

2 el boter         

2 tenen knoflook           

2 tl honing        

 

 

Vlees bestrooien met peper en zout.

Ui snipperen.    

 

In kom doen: ¼ deel van ui, wijn, wijnazijn, 2 dl water, laurierblaadje, tijm en oregano.

Doorelkaar roeren en vlees erin leggen.      

Minstens 8 uur afgedekt op koele plaats laten intrekken, af en toe omzetten.

 

Wortels schrappen en wassen en in reepjes snijden.

Prei en bleekselderij in stukken van 3 cm snijden en in vergiet wassen.

Vlees uit marinade nemen en droogdeppen, marinade bewaren.          

In braadpan boter verhitten en vlees in ca 5 min rondom bruin bakken.   

Rest van ui erbij en 2 min zachtjes meebakken.     

Knoflook erboven uitpersen en honing erdoor roeren. 

Marinade en 1 dl water erover schenken.        

Deksel op pan en nog zacht 3 uur stoven tot alles goed gaar is.       

Indien gewenst, saus tot gewenste dikte laten inkoken of bijbinden met maizena.                     

 

Serveren met aardappelpuree en rode kool.