Claressefilet met roergebakken paddenstoelen

 

500g claressefilet, in 4 gelijke stukken (of tilapia of pangasius)

Zout en versgemalen peper

2 el bloem

4 el olijfolie

2 el boter of vloeibaar bakproduct

2 sjalotten gesnipperd

2 tenen knoflook gesnipperd

4 takjes tijm of salie

1 laurierblad

600g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en in stukken

 

 

Verwarm de oven voor op 100 gradenC

Bestrooi de vis met peper, zout en bloem

Verwarm 2 el van de olie met de boter in een grote koekenpan en bak de visfilets aan beide kanten goudbruin

Leg ze op een bakplaat en houd ze warm in de oven

Verwarm de rest van de olie en fruit de sjalotten ca 5 min op middelhoge stand

Voeg de knoflook, kruiden en paddenstoelen toe en roerbak op hoge stand enkele minuten tot de paddenstoelen rondom bruin zijn

Breng de paddenstoelen op smaak met versgemalen peper en serveer ze bij de vis.