Zalmfilet met rodepeperkorst                  

4 personen

 

2 limoenen                   

4 vastkokende aardappels, ca 400 gr              

4 el oosterse roerbakolie                   

peper en zout               

2 rode pepers               

1 stengel citroengras (sereh)             

½ zakje verse koriander (à 15 g)                    

20 g gemalen kokos              

4 zalmfilets à ca. 100 g                     

 

 

Limoenen schoonboenen en groene schil eraf raspen, eentje uitpersen.           

Aardappels schoonboenen en bij elk 2 mm tot bijna onderaan insnijden en op bakplaat zetten.

Limoenschil erover strooien en besprenkelen met enkele druppels sap en 2 el roerbakolie.

Royaal peper en zout erover strooien.          

Rode pepers en sereh zeer fijn hakken, koriander fijnhakken.       

In kom peper, sereh, koriander, kokos en rest van olie goed mengen.  

Zout naar smaak toevoegen.       

Zalmfilets uitspreiden en rode-pepermengsel erover uitstrijken.        

Oven voorverwarmen op 225 graden, aardappels ca 30 min roosteren.        

Filets dan naast aardappels leggen en in ca 10 min gaar en bruin bakken.   

 

Voorzichtig op voorverwarmde borden leggen, aardappels ernaast.