Pangasiusfilet in tomaten-spekjessaus

 

1 el olijfolie

125g gerookt ontbijtspek, plakjes

1 ui, gesnipperd

150 ml rode wijn

1 bakje champignons, 250g, in vieren

1 blik tomatenblokjes (400g)

500g pangasiusfilet, ontdooid en in stukken

300g couscous

 

 

Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en het ontbijtspek 3 min.

Voeg dan de champignons toe en bak nog 5 min.

Schenk de wijn erbij en voeg de tomatenblokjes toe.

Leg de stukken vis in de saus, zet het vuur hoog en breng de saus tegen de kook aan.

Draai dan het vuur laag, leg het deksel op de pan en stoof de vis afgedekt nog 8 min

Doe de couscous in een kom en schenk er 500 ml kokend water op.

Laat dit 6 min staan en roer het dan los met een vork.

Neem het deksel van de braadpan, zet het vuur hoog en laat het stoofvocht 5 min inkoken.

Verdeel de couscous, de vis en de saus over 4 warme, diepe borden, of kommen.

 

Ook lekker met tilapiafilet.