Pittige Victoriabaars met roergebakken groenten                     

4 personen     

 

500g victoriabaars (4 moten )

peterselie         

2 rode pepers               

bosje basilicum            

3 tenen knoflook                       

olijfolie             

150g sugarsnaps                  

4 minipaprika's             

1 gele courgette                       

aardappelpuree             

 

 

Leg de moten vis in een ingevette ovenschaal.      

Haal de pitjes uit de pepers en pureer dit samen met de knoflook, alle basilicum en olijfolie tot een glad mengsel.  

Smeer de moten vis hiermee in en laat dit in een voorverwarmde oven van 200 graden in ca 20 min. Lekker garen.  

Maak de sugarsnaps schoon, snij de paprika's in ringen, de courgette in halve plakjes en roerbak dit in olijfolie; eerst de paprika en sugarsnaps, daarna pas de courgette, die minder lang nodig heeft.      

Op smaak brengen met peper en zout.  

Hak de peterselie fijn en meng dat door de puree. 

        

Puree op een voorverwarmd bord, flinke kuil in het midden, groenten in de kuil en de moot vis er boven op.

Garneer met een takje basilicum.