Sardines uit de oven

 

1 kg verse sardines

6 tenen knoflook, gehakt

Sap van 1 citroen

1 el peterselie, kleingesneden

2 laurierblaadjes, in stukjes gesneden

Peper en zout

300 ml olijfolie

200 ml azijn

 

 

Verwijder de ingewanden van de vissen en spoel ze goed schoon

Dep ze goed droog en leg een laag vissen in een met boter ingevette ovenschaal.

Verdeel de knoflook, het citroensap, peterselie en laurierblad erover heen en strooi er zout en peper over.

Leg hier de rest van de vis bovenop en bestrooi ook deze laag met zout en peper.

Giet er vervolgens de olijfolie en azijn over.

Staan de vissen dan nog niet onder, schenk er dan nog wat meer olie en azijn over in de zelfde verhouding.

Zet de schaal 30 á 40 min in een voorverwarmde oven van 180 gC

Laat de schaal op een koele plek afkoelen.

De smaak wordt er beter van als u de schotel minimaal 24 uur laat rusten, dus:

 

Een dag van tevoren klaarmaken.