Vis met een korstje

 

2 geroosterde witte sneden brood, zonder korst

1 el grove mosterd

4 el gemengde groene kruiden zoals peterselie, bieslook, kervel, basilicum

150gr boter op kamertemperatuur

ca 500g verse vis in 4 gelijke stukken, bv. Kabeljauw of witvis

zout en versgemalen peper

1 el olie

500g kleine, nieuwe aardappeltjes (bv Opperdoezer ronde) of krieltjes

1 tl geraspte schil van een schoongeboende citroen

1 el citroensap

 

 

Vermaal het brood met de mosterd, kruiden en 50g boter in de keukenmachine tot een fijn mengsel

Verwarm de oven voor op 180 graden C

Bestrooi de visstukken rondom met zout en peper en leg ze in een met olie ingevette ovenschaal en bedek ze met het kruidenmengsel.

Bak de vis in de oven in ca. 25 min gaar en goudbruin.

Kook de aardappeltjes gaar.

Vermeng de rest van de boter met citroenrasp en –sap en doe er wat zout en peper bij.

Schep de boter door de aardappelen en serveer ze met de vis.

 

Garneer eventueel met nog wat groene kruiden.