Zarzuela                     

4 personen

 

1 grote ui, grof gesnipperd       

5 tomaten, ontveld en in stukjes

50gr zwarte olijven zonder pit           

25gr roomboter 

3 el olijfolie       

3 tenen knoflook, geperst

1 envelopje saffraan           

1 el fijngehakte basilicum                     

1 el fijngehakte koriander                     

1 dl droge witte wijn     

1 dl visbouillon  

200gr zalmfilet  

300gr kabeljauwfilet   

100gr gekookte mosselen         

100gr gamba´s of grote garnalen           

 

 

Snij de olijven in vieren.  

Verhit de boter en olie in een wok en fruit de ui heel zachtjes aan.     

Doe de geperste knoflook, tomaten, olijven, saffraan, basilicum en koriander erbij en bak dit ca. 3 minuten.          

Voeg de wijn en visbouillon toe en laat ca. 15 min zachtjes sudderen en indampen tot een saus. 

Snij de zalm en kabeljauw in grove stukken en leg ze met de mosselen en gamba´s in de tomatensaus.

Stoof de vis in ca 5 min. heel zachtjes gaar.              

 

Lekker met rijst of pasta en een frisse salade.