Creoolse visschotel
4 personen
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 rode spaanse peper
4 bosuitjes, in schuine ringetjes
600g visfilet (kabeljauw of zeewolf)
1 volle tl gemberpoeder
3 el zonnebloemolie
1 blikje kokosmelk
tabasco
4 el pindakaas
150g gepelde noorse garnalen
zout
Halveer het pepertje, verwijder ev. De zaadjes, snij ze in smalle reepjes.
Snij de vis in stukken van ca. 3 cm en bestrooi met zout en gemberpoeder.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook ca 4 min.
Doe de vis erbij en bak die even mee.
Roer de kokosmelk, pindakaas en spaanse peper erdoor.
Laat ca 8 min pruttelen tot de vis gaar is.
Roer de garnalen erdoor en laat ze goed warm worden.
Breng op smaak met zout en tabasco en roer de bosui erdoor.
Lekker met gekookte rijst en (tomaten)salade.