Forel met oregano uit de oven
2 personen
200 gr voorgekookte aardappelschijfjes
2 el fijngesneden oregano, of 2 tl gedroogde
100gr rauwe ham, in dunne reepjes
1 rode ui, in dunne ringen
2 forellen, binnenin schoongemaakt
peper en zout
1½ dl witte wijn
20g boter of margarine, in stukjes
1 courgette
diepe ovenschaal, ingevet met boter
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg de bodem van de ovenschaal met aardappelschijfjes en bestrooi met 1 el oregano.
Verdeel de ham erover.
Haal met een kaasschaaf over de lengte heel dunne plakjes van de courgette, bestrooi ze met peper en zout en verdeel ze over de aardappels.
Leg hierop de uienringen en daarop de forellen.
Bestrooi dit alles met peper en zout en 1 el oregano.
Schenk de witte wijn erbij en verdeel de klontjes boter over de vis.
Dek de schaal af met alu-folie (doffe kant naar boven) en laat de inhoud in ±20 min gaar worden i.h.midden van de oven.
De laatste 5 min de folie verwijderen.