Gebakken zalm met romige komkommer
4 personen
¼ kleine komkommer
2 el azijn
2 tl suiker
2 moten zalm
2 el bloem
peper en zout
1½ citroensap
4 el boter
4 el zure room
½ el diepvries dille
Komkommer snijden en in kleine stukjes snijden.
In steelpan: 2 el water,azijn, suiker en komkommer, ca 5 min koken.
In zeef afgieten en laten uitlekken.
Vis koud afspoelen en met keukenpapier droogdeppen; tot gebruik in koelkast leggen.
In diep bord bloem strooien.
Vis inwrijven met peper en zout, besprenkelen met citroensap en door de bloem wentelen, overtollige bloem eraf schudden.
In pan boter verhitten en vis aan beide kanten goudbruin en gaar bakken.
In steelpan doen: komkommer, zure room en dille, zachtjes verwarmen, niet koken.
Op smaak brengen met ½ el citroensap.
Zalm op verwarmde schaal leggen en komkommersaus erover doen.
Lekker met spinazie erbij.