Gegratineerde kerrie-visschotel
Hoofdgerecht, 4 – 6 personen
1 kg aardappelen, geschild en in stukken
Zout
Flinke scheut melk
Boter
1 ei
1 ui, gesnipperd
1 el hot kerriepoeder
4 dl kokosmelk
Enkele takjes koriander
2 el pittige mosterd
600 g witte visfilet, (kabeljauw, tilapia, schelvis oid)
200g noorse garnalen
200g gare mosselen
Allesbinder
75g geraspte jongbelegen Goudse kaas
Fruit de ui zacht in boter.
Bestrooi met de kerrie en laat 1 min meefruiten.
Schenk hierbij de kokosmelk en breng aan de kook.
Hak de koriander fijn.
Snij de vis in grove stukken.
Draai het vuur laag doe de vis bij het kerrie-kokosvocht en laat het in 3 – 4 min garen.
Kook de aardappelen gaar, laat even droogstomen en maak er met de boter, melk en het ei een mooie gladde puree van.
Roer de mosterd erdoor.
Voeg de garnalen en mosselen bij de vis en laat kort doorwarmen.
Bind eventueel extra met wat allesbinder.
Roer de koriander erdoor.
Verdeel de vis in kokossaus over een ovenschaal en dek af met de puree
Bestrooi het geheel met de kaas.
Plaats het onder de hete grill tot het een mooi goudbruin korstje heeft gekregen.