Gegrilde zalm met aardappelsalade

4 personen

 

2 zakken panklare aardappeldobbeltjes (à 450 gr AH)

½ citroen

1 bekertje zure room

½ tl gedroogde mintblaadjes

1 komkommer, zaadlijsten eruit en in blokjes

2 el olie

½ zak veldsla (à 75 gr)

Ca. 500 gr zalmfilet, in 4 gelijke stukken

1 rode ui, gesnipperd

1 el kappertjes

 

 

In verpakking van aardappeldobbeltjes enkele gaatjes prikken en zakken na elkaar in magnetron verwarmen.

½ tl schil van citroen geraspt en citroen uitpersen.

Citroenplakjes halveren.

Saus kloppen van citroenrasp, zure room, mintblaadjes en zout en peper naar smaak.

Citroensap (1 tl bewaren), olie, (1 tl bewaren) en zout en peper naar smaak mengen.

Door komkommer en veldsla scheppen.

Grillpan verhitten, zalmfilets zeer dun met rest van olie bestrijken.

Zalm in 3 min per zijde van buiten bruin en van binnen rosé grillen.

Met peper en zout bestrooien en met rest van citroensap besprenkelen.

Gare aardappelblokjes met helft van ui, helft van kappertjes en de zureroomsaus omscheppen.

Komkommersalade over 4 borden verdelen.

Aardappelsalalde ernaast scheppen en met rest van kappertjes en ui bestrooien.

Zalm schuin op aardappelsalade leggen.