Gemarineerde verse zalm met hofmeestersaus
4 personen
400g verse zalm (dik stuk)
15g zout
10g suiker
gekneusde peperkorrels
mosterd
100g verse dille
2 tl jonge jenever
enkele blaadjes sla
voor de saus:
25ml natuurazijn
25g suiker
25g franse mosterd
50 ml arachide-olie
peper, zout
verse dille
48 u van tevoren (!) neem je een flink stuk folie.
Leg hierop een stuk plasticfolie en leg de filet erop.
Vermeng peper, zout en suiker met elkaar.
Besprenkel de zalm met jenever en smeer de mosterd er dun over.
Strooi het mengsel van peper, zout en suiker erover en bestrooi met dille.
Vouw de folie dicht, leg het op een bord en laat het 24 u marineren in de koelkast.
Draai de filet om de 12 u een keer om.
Hofmeestersaus:
Doe in de blender eerst de azijn, voeg suiker en mosterd toe.
Doe, al draaiend de olie erbij; afmaken met peper en zout.
Snij de dille fijn en voeg ze aan de saus toe.
Afwerking:
Dep de zalm met keukenpapier af en snij ze in schijfjes van 3/4 cm dik.
Leg de slablaadjes op de borden, schik hierop in het rond de plakjes zalm met hieroverheen de saus.
Eventueel garneren met kerstomaatjes en/of garnaaltjes.