Gemarineerde verse zalm met hofmeestersaus

4 personen

 

400g verse zalm (dik stuk)         

15g zout          

10g suiker        

gekneusde peperkorrels     

mosterd           

100g verse dille

2 tl jonge jenever 

enkele blaadjes sla                                          

 

voor de saus:  

25ml natuurazijn           

25g suiker        

25g franse mosterd           

50 ml arachide-olie      

peper, zout      

verse dille        

 

 

48 u van tevoren (!) neem je een flink stuk folie.

Leg hierop een stuk plasticfolie en leg de filet erop.    

Vermeng peper, zout en suiker met elkaar.      

Besprenkel de zalm met jenever en smeer de mosterd er dun over.    

Strooi het mengsel van peper, zout en suiker erover en bestrooi met dille.    

Vouw de folie dicht, leg het op een bord en laat het 24 u marineren in de koelkast.

Draai de filet om de 12 u een keer om.                      

 

Hofmeestersaus:

Doe in de blender eerst de azijn, voeg suiker en mosterd toe.

Doe, al draaiend de olie erbij; afmaken met peper en zout.  

Snij de dille fijn en voeg ze aan de saus toe.                 

 

Afwerking:      

Dep de zalm met keukenpapier af en snij ze in schijfjes van 3/4 cm dik.

Leg de slablaadjes op de borden, schik hierop in het rond de plakjes zalm met hieroverheen de saus.

 

Eventueel garneren met kerstomaatjes en/of garnaaltjes.