Inktvis naar Siciliaans recept                          

4 personen

 

500g calamari              

500g rijpe tomaten, ontveld                       

250g aardappelen                 

verse basilicum            

olijfolie             

handje grote witte rozijnen                

1 rode peper (als je van pittig houdt)              

5 à 6 tenen knoflook                       

1½ dl witte wijn            

 

 

Vis schoonmaken en in stukken snijden.

Vis 3 - 5 min in kokend water leggen en dan laten uitlekken. 

Olie, gesnipperde knoflook en rode peper in gehalveerde dunne ringetjes in de pan.

Na eneige tijd de vis erbij en lekker laten fruiten. 

De witte wijn erbij doen en laten verkoken. 

Na enige tijd de ontvelde tomaten, in stukken mee laten fruiten.     

Na ca 30 min de gegaarde aardappelen mee laten stoven. 

Nog ca 20 min laten stoven.    

Laatste paar minuten de basilicumblaadjes erbij doen.                 

 

Lekker met pasta.