Kabeljauw met champignons, verpakt in Spaanse ham
4 personen
600g kabeljauwfilet
peper en zout
50g boter
3 sjalotjes
400g reuze champignons
40g bloem
2 el fijngehakte peterselie
200g Ganda ham
200g snijbonen
voor de saus:
50g boter
1 fijngesnipperde ui
400g tomaten in vieren
2 dl visfond
1 dl room
20g gehakte kervel
Oven voorverwarmen op 190 graden.
Bakschaal bestrijken met boter.
Champignons in blokjes, sjalotjes snipperen.
4 plakken gandaham om 4 moten kabeljauw wikkelen.
In bakschaal naast elkaar schikken.
50g boter smelten, sjalot en champignons erbij, even bakken.
Bloem erover strooien, nog 5 min bakken.
Als laatste peterselie erdoor, dan verdelen over kabeljauw.
Ca 30 min in de oven.
Snijbonen in ruiten snijden, 50g boter in een pannetje en met beetje water stoven.
Voor de saus alle ingredienten in de hete boter doen en zacht garen
Vis op verwarmde borden schikken, boontjes erbij en saus erover.