Koolvisfilet in sojasaus                      

4 personen

 

300g witte snelkookrijst    

1 pak koolvisfilet (diepvries 400g)            

6 el Kikkoman Sojasaus                     

1 tl gemberpoeder              

1 rode peper, in reepjes            

1 citroen                      

4 el sesamolie              

2 zakken chinese roerbakmix (a 400g)               

kleine platte ovenschaal, ca 1 ltr     

 

 

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Rijst koken vlg gebruiksaanwijzing.      

Vis in ovenschaal leggen.

4 el sojasaus mengen met gemberpoeder. 

Peperreepjes over vis verdelen.          

Citroen schoonboenen en 4 plakjes eraf snijden, rest uitpersen.        

Citroensap samen met sojasaus over vis schenken.   

Schijfjes citroen erop leggen.     

Vis in midden van oven in ca 20 a 26 min gaar laten worden.

In wok of braadpan olie verhitten en groentenmix ca 5 min roerbakken.      

Rest van sojasaus meeverwarmen.            

Gerecht op smaak brengen met peper en zout.    

 

Rijst en groentenmengsel serveren met de vis in sojasaus.