Pangasius à la Veracruzana

 

2 uien

3 tenen knoflook

3 takjes peterselie

2 lenteuitjes

halve citroen

4 pangasiusfilets, ontdooid

1 blik tomatenblokjes

15 groene olijven zonder pit

2 tl kappertjes

2 dl droge witte wijn

1 blikje kidneybonen, uitgelekt

1 blikje mais, uitgelekt

witte rijst

olijfolie

peper en zout

 

 

Maak de uien schoon en snij ze in ringen.

Snij de olijven in vieren en de knoflook in dunne plakjes.

Hak de peterselie grof en snij de lenteui in dunne ringetjes.

Meng 2 el olijfolie met het sap van een halve citroen en voeg hier de mais, kidneybonen en lenteui aan toe.

Bewaar deze Mexicaanse salade in de koelkast tot het gebruik.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen.

Fruit ondertussen de ui en de knoflook in een beetje olijfolie.

Voeg de tomatenblokjes, olijven, kappertjes en de 2 dl witte wijn toe en laat het samen 4 min stoven.

Voeg de peterselie toe en roer dit door de saus.

Leg nu de visfilets erbij en laat het geheel 3 à 4 min stoven.

 

Variatie:

Droog de vis goed af, peper en zout en bak de visfilets in een koekenpan en geef de saus er los bij.