Pittige geroosterde garnalen
4 personen
20 grote diepvries gamba's
2 tomaten
2 tenen knoflook
2 rode spaanse pepers
½ tl trassi
2 el ketjap asin
3 el roerbakolie
½ el goela djawa of bruine suiker
sap van 2 limoenen
1 struik paksoi
100g veldsla
2 bosuitjes
1 el ketjap manis
Verwijder de garanalenkoppen en pel ze, laat het staartstukje zitten.
Verwijder de zwarte rugader.
Snij ze aan de onderkant open en druk ze iets plat.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees klein.
Knoflook fijnhakken; zaadjes uit de pepers en ook fijnhakken.
Maak in een kom de trassi fijn met de bolle kant van een lepel.
Roer er dan de tomaat, knoflook, peper, ketjap asin, goela djawa, 2 el roerbakolie en de helft van het limoensap door.
Schep de garnalen door dit mengsel en laat ze minstens een uur staan.
Was de paksoi en de veldsla.
Snij het groene blad van de paksoi in dunne reepjes en verwijder de worteltjes van de veldsla.
Snij de bosuitjes in dunne ringen.
Roer in een kom de ketjap manis met 1 el limoensap en 1 el roerbakolie tot een dressing en schep de paksoi en de veldsla erdoor.
Verwarm een grillplaat of grillpan goed voor en rooster de garnalen in ca 4 - 6 min tot ze mooi roze zijn, steeds bestrijken met de marinade.
Maak op 4 borden een bergje van de salade en leg de garnalen ertegen.