Scheveningse bouillabaise (vissoep)
4 personen
Recept van " De Kookoverval " (Cas Spijkers)
50 gr boter
30 gr tomatenpuree
60 g bloem
5 dl visbouillon (tablet)
2 dl droge witte wijn
3 tenen knoflook
2 vleestom.grofgesn.
500 g visgraten
1 fijngesneden boeket 2uien, 1prei, ¼knolselderij, 1 tak rozemarijn, 1 tijm, 4 basilicum, 2 peterselie
8 saffraandraadjes
100 g zeewolffilet
4 tongfilets (stukjes)
8 gamba's
4 eetl olijfolie
110g kabeljauw
500g mossel
peper en zout
1½ dl droge witte wijn
voor de rouille:
½ spaanse peper
4 tenen knoflook
2 eidooiers
zout
1¼ dl olijfolie
Boter smelten, tomatenpuree ca 1min zacht bakken.
Bloem ca 3 min meebakken.
Visbouillon, wijn, 2/3 van bouquet (rest is voor mosselen) tomaten, knoflook, visgraten, kruiden en saffraandraadjes erbij en 1 uur trekken.
Tussendoor afschuimen, daarna soep zeven.
Zeewolf, tong en gamba's gaarkoken in soep.
Vis uit soep halen en warmhouden.
Kabeljauwstukjes in olijfolie in ca 3 min gaarbakken.
Mosselen met rest van bouquet en witte wijn gaarkoken.
Rouille:
Peper, knoflook, eierdooiers en zout pureren.
Olie toevoegen en erdoor mixen.
Warme vis over borden verdelen.
Soep erover schenken en serveren met rouille en stokbrood.