Stoofschotel met tonijn en paprika

4 personen

 

5 el olijfolie

2 grote uien, gesnipperd

3 tenen knoflook, fijngehakt

2 groene paprika’s, in kleine blokjes

1 el pikante paprikapoeder

½ zakje verse peterselie, fijngehakt

1 blik tomatenblokjes (400 gr) uitgelekt.

750 g vastkokende aapdappels, in blokjes

100 ml droge sherry

1 visbouillontablet, verkruimeld

4 tonijnsteaks

 

 

In braadpan olie verwarmen en ui 5 min fruiten

Knoflook en paprikablokjes erbij en 2min meebakken

Paprikapoeder, peterselie en tomaat erdoor scheppen en nog 2 à 3 min zachtjes bakken.

Aardappelblokjes door paprikamengsel scheppen,

Sherry, bouillontablet en 250 ml water in pan schenken en aan de kook brengen

Vuur lager draaien en geheel onafgedekt 15 min laten stoven tot de krieltjes vrijwel gaar zijn.

Af en toe omscheppen, pittig op smaak brengen met peper en zout.

Tonijn in blokjes snijden en in saus leggen.

Deksel op pan en gerecht nog 5 min zachtjes stoven tot vis gaar is (niet laten koken)

 

Lekker met gemengde groene salade en brood om in de saus te dippen.