Thaise aardappel-viskoekjes
4 personen
200g aardappelen
zout
25g boter
1 visbouillontablet
250g zalmfilet
250g kabeljauwfilet
5 bosuitjes
1 rode peper
3 eieren
4 el fijngehakte koriander
1 el citroensap
1 el thaise vissaus
3 el bloem
half pakje paneermeel
ca 1 dl olijfolie
Kook de aardappelen bijna gaar en stamp ze fijn
Voeg de helft van de boter toe en roer het tot een smeuige puree
Breng 3 dl water met het bouillontablet aan de kook
Leg de zalm en kabeljauw erin en laat in ca 8 min tegen de kook aan gaar worden
Snij de bosui in ringetjes
Haal de zaadjes uit de peper en hak deze fijn
Doe de rest van de boter in een steelpan en fruit de uiringetjes en peper heel zachtjes aan
Neem de vis met een spaan uit de bouillon, laat uitlekken en maak met een vork fijn.
Meng de vis door de puree
Breng op smaak met peper en zout en maak er 8 platte schijven van
Klop in een diep bord de andere eieren los
Wentel de schijven eerst door de bloem, dan door ei en dan door het paneermeel
Verhit olie in een koekenpan en bak ze in ca. 6 min goudbruin
Halverwege keren
Lekker met een salade van veldsla en alfalfa