Thaise aardappel-viskoekjes                   

4 personen

 

200g aardappelen     

zout     

25g boter         

1 visbouillontablet

250g zalmfilet   

250g kabeljauwfilet   

5 bosuitjes                   

1 rode peper                 

3 eieren                       

4 el fijngehakte koriander         

1 el citroensap 

1 el thaise vissaus

3 el bloem        

half pakje paneermeel      

ca 1 dl olijfolie  

 

 

Kook de aardappelen bijna gaar en stamp ze fijn    

Voeg de helft van de boter toe en roer het tot een smeuige puree   

Breng 3 dl water met het bouillontablet aan de kook     

Leg de zalm en kabeljauw erin en laat in ca 8 min tegen de kook aan gaar worden 

Snij de bosui in ringetjes          

Haal de zaadjes uit de peper en hak deze fijn    

Doe de rest van de boter in een steelpan en fruit de uiringetjes en peper    heel zachtjes aan    

Neem de vis met een spaan uit de bouillon, laat uitlekken en maak met een vork fijn.

Meng de vis door de puree   

Breng op smaak met peper en zout en maak er 8 platte schijven van      

Klop in een diep bord de andere eieren los         

Wentel de schijven eerst door de bloem, dan door ei en dan door het paneermeel      

Verhit olie in een koekenpan en bak ze in ca. 6 min goudbruin

Halverwege keren   

 

Lekker met een salade van veldsla en alfalfa