Tilapia
4 personen
4 tilapiafilets van 150 - 200g p.st.
5 zongedroogde tomaten uit de olie
3 verse rijpe tomaten, ontveld, ontpit
2 ansjovisfiletjes
1 sjalotje
6 el goede fruitige olijfolie
3 el witte wijnazijn
scheut olijfolie om te bakken
1 bosje basilicum
theelepeltje mosterd
handvol pijnboompitten
zout en versgemalen peper
Snij de tomaten in piepkleine blokjes.
Snipper het sjalotje en snij de gedroogde tomaten in dunne reepjes.
Prak de ansjovis fijn.
Doe alles in een kom met de olijfolie, azijn, mosterd, zout en peper en roer dit goed doorelkaar.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan al omscheppend goudbruin en leg ze apart.
Doe een scheutje olie in de pan.
Bestrooi de visfilets met zout en peper en bak ze ze, afhankelijk van de dikte in 7 - 10 min aan beide kanten bruin en gaar.
Leg ze op een voorverwarmde schaal.
Verwarm de dressing heel even in een pan tot lauw en giet ze over de vis.
Bestrooi met de pitten en flink wat fijngeknipte basilicum.