Visfilets met garnalen-wijnsaus
4 personen
halve visbouillon tablet
2½ dl droge witte wijn
500g koolvisfilet
25g boter
20g bloem
100g verse grote garnalen
1 dl slagroom
peper en zout
bakje tuinkers
extra nodig: aluminium folie
Breng het bouillontablet met 2½ dl water en de wijn tegen de kook aan.
Pocheer de visfilets hierin ca 3 min.
Schep de filets uit de bouillon en hou ze warm onder alufolie.
Laat de bouillon op hoog vuur tot de helft inkoken.
Smelt de boter, voeg de bloem in een keer toe en roer tot een gladde bal ontstaat.
Voeg al roerend steeds wat bouillon toe, tot er een gladde saus ontstaat.
Doe de garnalen bij de saus en laat ze ca. 3 min koken, zet het vuur laag.
Doe de slagroom erbij en maak op smaak met peper en zout.
Knip de tuinkers van het bedje en roer de helft ervan door de saus, vlak voor het opdienen.
Serveer de koolvisfilets met de saus en garneer met de rest van de tuinkers.
Lekker met basmatirijst en parijse worteltjes