Zalm met basilicum-mosterd-roomsaus          

4 personen

 

4 zalmmoten of zalmfilets                     

1 bosuitje                     

15g basilicum               

125 ml slagroom                       

1 eetl grove mosterd                       

peper en zout               

2 el olijfolie                                                                   

 

 

Verwarm de grill voor, hoogste stand.  

Snij het bosuitje in dunne ringen, hak de basilicum fijn.   

Klop in een kom de slagroom met mosterd bijna stijf.         

Spatel het bosuitje en de basilicum erdoor en peper en zout naar smaak.

Wrijf de zalm in met olijfolie en leg ze op de grillplaat.          

Schuif de plaat ca. 10 cm onder het element en rooster in ca 3 min bruin.

Keer de moten om en rooster ze weer in ca 2 min bruin.        

Strijk nu de room over de moten, grill ze opnieuw in ca 1 min tot de room in ca 1 min begint te kleuren.

 

Lekker met gepofte aardappels en bleekselderij.